Un gest de sprijin, curaj pentru a cere ajutor

 

Angela Lica Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

100% Complete
503 RON
Sumă strânsă
500 RON
Target
9
Donații

Cred cu tărie că un gest poate aduce sprijin și, uneori, poate schimba cursul vieții unei persoane.

 

Sunt persoane din jurul nostru care trăiesc cu frică, fiind victime ale violenței domestice. Aceste persoane poate nici nu realizează asta, decât foarte târziu, sau nu au curajul să șoptească sau să strige, ca să ceară ajutor.

Citeam cu amărăciune că în perioada pandemiei a crescut numărul de cazuri, victime ale violenței domestice.  Noi am stat în case, pentru a diminua răspândirea virusului, iar în acest timp, victimele violenței domestice trăiesc un coșmar. Ce este și mai trist este că sunt persoane ce trăiesc în frică nu doar în această perioadă de pandemie. Zi de zi, minut cu minut, secundă cu secundă. Poate de mulți mulți ani.

În unele cazuri, nu doar unul din părinți, de multe ori femeile, sunt victime ale violenței domestice, ci și copiii acelei familii.

 

Vestea bună este că există oameni și asociații în România, care lucrează zilnic pentru a oferi sprijin victimelor violenței domestice. Care construiesc cadrul, spatiul și luptă să ofere ajutorul de care astfel de victime au nevoie. Care luptă pentru a schimba legislația care, în unele cazuri, nu ajută și chiar poate fi nedreaptă.

Curajul ține de fiecare persoană, nu îi putem ajuta pentru această alegere. Dar îi putem susține pe cei ce așteaptă și se zbat: ca victimele violenței domestice să prindă curaj și să spună “Am nevoie de ajutorul vostru! Vreau să pot decide pentru viața mea!”

O astfel de asociație este A.L.E.G., despre care știu de ani buni și îi cunosc pe o parte din oamenii minunați ce fac lucrurile să se întâmple.

 

Astăzi este Ziua Copilului, este și ziua mea de naștere.  

De aceea, aleg cu ocazia zilei mele de naștere, să vă propun un gest.

Un gest de susținere, în sprijinirea celor ce ajută victimele care prind curaj.

Nimic nu e mai frumos decât să împarți bucuria cu cei care au nevoie de ajutor.

 



Cel mai frumos dar pe care mi-l poți face este să fii alături de mine și, în locul unui cadou sau al unei cafele pe care am fi băut-o împreună, să donezi banii către această cauzăHaideți să ajutăm victimele să prindă curaj!

Împreună suntem mai buni!

Îți mulțumesc că ești alături de mine și, dacă îți place ideea, îți poți dărui și tu ziua de naștere pe ziuata.galantom.ro!


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

A.L.E.G. este o organizație neguvernamentală activă din 2004 în domeniul prevenirii și combaterii violentei împotriva femeii și promovării egalității de gen. Află mai multe detalii despre noi: www.aleg-romania.eu

În România, 1 din 3 femei a fost afectată de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață, după vârsta de 15 ani. Pentru a putea învinge acest fenomen, femeile și copiii martori la violență au nevoie de suport, uneori pe termen lung. Camera albastră de la A.L.E.G. ascultă fiecare poveste fără să blameze și oferă ceea ce de multe ori femeile nu găsesc nicăieri altundeva: încrederea că pot reuși. Toate astea în condiții de confidențialitate. Asistența juridică, inclusiv însoțirea pe parcursul demersurilor, este de multe ori esențială. În același timp, e important ca serviciile noastre de informare și conștientizare să ajungă la cât mai multe persoane, pentru ca fiecare dintre noi să recunoaștem cât mai devreme formele violenței și să știm să prevenim o situație de abuz, înainte să se producă traume dificil de remediat.

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, îți dai seama că acesta este, poate, cel mai fr

 

9 Donații

Anonymous

80 RON
Sa fie de folos!
15 Jun 2020
la multi ani fericiti!
03 Jun 2020
02 Jun 2020
02 Jun 2020
La multi ani, mandro!
02 Jun 2020
01 Jun 2020
La multi ani!
01 Jun 2020
Angi draga, La mulți ani cu sănătate! Cu tot ce faci, cu orice gând, lumea asta devine mai buna. Pup u și sper sa ne vedem în curând
01 Jun 2020
La mulți ani!
01 Jun 2020