Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

#ȘiEuReușesc - comunitatea învingătoarelor violenței din Cluj Napoca

Status: Fundraising

O victimă a violenței nu poate deveni învingătoare fără ajutorul celor din jur. Pentru a oferi în continuare ajutorul profesionist al unui psiholog și acces în grupuri de sprijin avem nevoie urgent de ajutorul tău! 

[ Show more ]
60.990909090909% Complete

6,709 RON

Sumă:

2

Galantomi:

37

Donații:

11,000 RON

Target:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

„Am fost la 2-3 întâlniri și mi s-au clarificat așa multe lucruri. Acum înțeleg ce am trăit și știu că pot să aleg altceva. Parcă am trăit printr-un geam aburit, care acum este clar și bine curățat. Poți citi multe informații, dar până nu le-am lucrat la grup, nu am înțeles cu adevărat. Acum mi-e bine și vreau să continui să vin.” - povestește D., una dintre participatele la grupul #ȘiEuReușesc Cluj Napoca

Drumul de la violență la echilibru nu se termină la ieșirea din relațiile abuzive. Adesea după ce ies din astfel de relații, femeile se întâlnesc cu izolarea socială, sentimentul de singurătate („nu mai știu pe nimeni care să fi trăit așa ceva”), neîncredere în forțele proprii, teama de a dezvolta relații de prietenie, tendința de a evita relațiile de cuplu sau de a găsi alte relații similare celei din care au ieșit. Grupul de suport le oferă nu doar claritate și sprijin, prietenie și siguranță, ci și căi de a identifica resurse interioare sănătoase și de a le consolida. 

Încă din pandemie (octombrie 2020) oferim servicii de consiliere psihologică și acces în grupul de sprijin #ȘiEuReușesc Cluj în mod gratuit. Comunitatea a fost crescută cu blândețe, din dorința de a crea conexiuni reale între membrele rețelei învingătoarelor, specialiști și alte persoane interesate de schimbare. 

Accesul la grup este gratuit pentru femei, grupul este confidențial, spațiul  este unul sigur de autocunoaștere și sprijin reciproc în care femeile învață practic, teoretic, dar mai ales trăind relații sănătoase una în raport cu cealaltă. 

Grupul mai are resurse să continue până în luna august 2023. La grup participă regulat în medie 9-12 femei, comunitatea din Cluj având aproximativ 20 de femei, care accesează grupul în funcție de posibilitatea pe care o au. 

Cu doar 55 de lei poți oferi acces gratuit unei femei în grup pentru o sesiune. Cu 660 de lei poți susține o femeie să vină timp de o jumătate de an la grupul de suport și autocunoaștere. 

Costul unui astfel de grup pentru o lună este de 1100 de lei și include organizarea din punct de vedere logistic, promovarea grupului pentru a facilita accesul participantelor, comunicarea constantă cu acestea înainte și după grup, costurile de personal și pentru câteva materiale de lucru în cadrul întâlnirilor. 

Donează! Iată în ce se transformă contribuția ta de astăzi: https://www.youtube.com/watch?v=QgoDBapoXkc