Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G.

Centrul de consiliere A.L.E.G. - Camera albastră

Status: Fundraising

În România, 1 din 3 femei a fost afectată de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață, după vârsta de 15 ani. Pentru a putea învinge acest fenomen, femeile și copiii martori la violență au nevoie de suport, uneori pe termen lung. Camera albastră de la A.L.E.G. ascultă fiecare poveste fără să blameze și oferă ceea ce de multe ori femeile nu găsesc nicăieri altundeva: încrederea că pot reuși. Toate astea în condiții de confidențialitate. Asistența juridică, inclusiv însoțirea pe parcursul demersurilor, este de multe ori esențială. În același timp, e important ca serviciile noastre de informare și conștientizare să ajungă la cât mai multe persoane, pentru ca fiecare dintre noi să recunoaștem cât mai devreme formele violenței și să știm să prevenim o situație de abuz, înainte să se producă traume dificil de remediat.

[ Show more ]

10,759 RON

Sumă:

11

Galantomi:

125

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În România, 1 din 3 femei a fost afectată de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață, după vârsta de 15 ani.

Pentru a putea învinge acest fenomen, femeile și copiii martori la violență au nevoie de suport, uneori pe termen lung. Camera albastră de la A.L.E.G. ascultă fiecare poveste fără să blameze și oferă ceea ce de multe ori femeile nu găsesc nicăieri altundeva: încrederea că pot reuși. Toate astea în condiții de confidențialitate. Asistența juridică, inclusiv însoțirea pe parcursul demersurilor, este de multe ori esențială. În același timp, e important ca serviciile noastre de informare și conștientizare să ajungă la cât mai multe persoane, pentru ca fiecare dintre noi să recunoaștem cât mai devreme formele violenței și să știm să prevenim o situație de abuz, înainte să se producă traume dificil de remediat.

Doar în anul 2020 au beneficiat de serviciile de suport (consiliere psihologică, psihoeducație, asistență juridică) peste 200 de persoane, atât din Sibiu, cât și din România. La nivel național, Camera albastră este activă prin serviciul de Consiliere Online disponibil pe www.aleg-romania.eu dar și prin apeluri telefonice.

Ajută-ne să ajutăm. În foarte multe zone din țară nu există adăposturi pentru victimele violenței domestice, nici centre de consiliere specializate. Prin suportul oferit de A.L.E.G., sute de femei află că violența nu este vina lor și că aceasta poate lua multe forme, cu consecințe pe termen lung pentru ele și copiii lor. Astfel, își pot accesa drepturile mai ușor și își pot reface viața și încrederea ele însele.