Centrul de consiliere A.L.E.G. - Camera albastră

În România, 1 din 3 femei a fost afectată de violență fizică sau sexuală la un moment dat în viață, după vârsta de 15 ani.

Pentru a putea învinge acest fenomen, femeile și copiii martori la violență au nevoie de suport, uneori pe termen lung. Camera albastră de la A.L.E.G. ascultă fiecare poveste fără să blameze și oferă ceea ce de multe ori femeile nu găsesc nicăieri altundeva: încrederea că pot reuși. Toate astea în condiții de confidențialitate. Asistența juridică, inclusiv însoțirea pe parcursul demersurilor, este de multe ori esențială. În același timp, e important ca serviciile noastre de informare și conștientizare să ajungă la cât mai multe persoane, pentru ca fiecare dintre noi să recunoaștem cât mai devreme formele violenței și să știm să prevenim o situație de abuz, înainte să se producă traume dificil de remediat.

Doar în anul 2018 au beneficiat de serviciile de suport (consiliere psihologică, psihoeducație, asistență juridică) peste 140 de persoane, atât din Sibiu, cât și din România. La nivel național, Camera albastră este activă prin serviciul de Consiliere Online disponibil pe www.aleg-romania.eu dar și prin apeluri telefonice.

Ajută-ne să ajutăm. În foarte multe zone din țară nu există adăposturi pentru victimele violenței domestice, nici centre de consiliere specializate. Prin suportul oferit de A.L.E.G., sute de femei află că violența nu este vina lor și că aceasta poate lua multe forme, cu consecințe pe termen lung pentru ele și copiii lor. Astfel, își pot accesa drepturile mai ușor și își pot reface viața și încrederea ele însele.

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

41

Suma:

3,030 RON

Evenimente fundraising

In beneficiul: Centrul de consiliere A.L.E.G. - Camera albastră

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă, în schimb, o donație pentru una dintre cauzele cu care tu simți că rezonezi. 

480 RON

Suma:

1

Galantomi:
9 Donatii

In beneficiul: Centrul de consiliere A.L.E.G. - Camera albastră

Pentru ca nimic nu este mai frumos decât să poți împartăși cu ceilalți pasiunile și talentele tale, am început prin a-i încuraja pe cei care sunt pasionați de sport să își puna pasiunea lor în slujba unor cauze caritabile. 

0 RON

Suma:

0

Galantomi:
Donatii

In beneficiul: Centrul de consiliere A.L.E.G. - Camera albastră

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care tu simți că rezonezi. 

2,550 RON

Suma:

3

Galantomi:
32 Donatii

Pagini fundraising

De ziua mea susțin A.L.E.G. - Camera Albastră

Peste câteva zile va fi ziua mea. Anul acesta îmi donez ziua de naștere unei organizații pe care o cunosc și susțin de peste 5 ani - și în ca

500 RON Target
480 RON Suma
9 Donatii
96% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

An de an, cel putin o persoana ma intreaba ce vreau de ziua mea si nu stiu ce sa raspund. Stiu ca nu am facut prea mult sa merit acest noroc si incerc

1,000 RON Target
795 RON Suma
11 Donatii
79.5% Complete

Cel mai frumos cadou de ziua mea

Când aveam 15 ani am primit un dar neașteptat de la niște oameni de pe un alt continent, pe care îi cunoșteam foarte puțin: un an de studii în

700 RON Target
755 RON Suma
8 Donatii
100% Complete

Anul acesta, puneți-mi cadourile în Camera albastră

Când eram mică, aveam o rochiță albastră, pe care aveam voie s-o îmbrac numai la ocazii speciale. Așa că abia așteptam luna septembrie când,

1,000 RON Target
1,000 RON Suma
13 Donatii
100% Complete